Volkorenbrood

Ingredienten
 

  • 4,2 gram droge gist
  • 250 ml water
  • 400 gram volkorenmeel
  • 15 gram olijfolie
  • 6 gram zout

 

Bereiding

 

  1. Meng het zout door het meel.
  2. Maak een kuiltje en giet de olijfolie erin. 
  3. Voeg vervolgens de gist en het water toe. 
  4. Doe het deeg in de keukenrobot en laat 10 minuten kneden of kneed 10 minuten met de hand. 
  5. Leg het deeg op de bakplaat of in de bakvorm met een handdoek over en laat 3 uur rijzen. 
  6. Verwarm de oven op 200 graden. 
  7. Bak het brood 10 minuten op 200 graden en verlaag vervolgens de temperatuur naar 175 graden en bak nog 20 minuten. 

Ingredienten

 

  • 4,2 gram droge gist
  • 250 ml water
  • 400 gram volkorenmeel
  • 15 gram olijfolie
  • 6 gram zout

Bereiding

 

  1. Meng het zout door het meel.
  2. Maak een kuiltje en giet de olijfolie erin. 
  3. Voeg vervolgens de gist en het water toe. 
  4. Doe het deeg in de keukenrobot en laat 10 minuten kneden of kneed 10 minuten met de hand. 
  5. Leg het deeg op de bakplaat of in de bakvorm met een handdoek over en laat 3 uur rijzen. 
  6. Verwarm de oven op 200 graden. 
  7. Bak het brood 10 minuten op 200 graden en verlaag vervolgens de temperatuur naar 175 graden en bak nog 20 minuten.