Tortellinisoep

Ingredienten
4 personen

  • olijfolie
  • 2 wortelen
  • 100 gram spinazie
  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • 300 gram tortellini met kaas
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 400 ml halfvolle melk
  • 30 gram bloem
  • Provençaalse kruiden
  • bieslook
  • basilicum

 

Bereiding

 

  1. Fruit de ui en de wortelen in de olijfolie.
  2. Doe er na 5 minuten de look en Provençaalse kruiden bij.
  3. Voeg nu de bloem toe en roer gedurende 1 minuut.
  4. Giet er beetje bij beetje de bouillon bij en laat het tot het kookpunt komen. Laat 5 minuten verder koken op een lager vuur.
  5. Voeg er vervolgens de tortellini, de spinazie en de melk aan toe en laat weer 5 minuten garen, tot de tortellini beetgaar is.
  6. Kruid af met peper en zout en voeg er de bieslook en gesneden basilicum aan toe.

Ingredienten

 

  • olijfolie
  • 2 wortelen
  • 100 gram spinazie
  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • 300 gram tortellini met kaas
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 400 ml halfvolle melk
  • 30 gram bloem
  • Provençaalse kruiden
  • bieslook
  • basilicum

Bereiding

 

  1. Fruit de ui en de wortelen in de olijfolie.
  2. Doe er na 5 minuten de look en Provençaalse kruiden bij.
  3. Voeg nu de bloem toe en roer gedurende 1 minuut.
  4. Giet er beetje bij beetje de bouillon bij en laat het tot het kookpunt komen. Laat 5 minuten verder koken op een lager vuur.
  5. Voeg er vervolgens de tortellini, de spinazie en de melk aan toe en laat weer 5 minuten garen, tot de tortellini beetgaar is.
  6. Kruid af met peper en zout en voeg er de bieslook en gesneden basilicum aan toe.