Pompoensoep

Ingredienten
4 personen

  • 800 gram pompoenblokjes (mag ook uit de diepvries)⁠
  • 1 prei⁠
  • 1 ui
  • ⁠2 teentjes knoflook⁠
  • 1,5 l groentebouillon⁠
  • olijfolie⁠
  • zwarte peper ⁠
  • zout⁠
  • nootmuskaat⁠
  • room (optioneel)⁠
  • pompoenpitten (optioneel)⁠

 

Bereiding

 

  1. Snij de (ongeschilde) pompoen, de prei, de ui en de knoflook in grove stukken. Verwijder wel de pitten van de pompoen met een lepel.⁠
  2. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de prei, ui en knoflook tot ze glazig zien.⁠
  3. Voeg nu de pompoenblokjes toe en stoof nog 5 minuten.⁠
  4. Doe de groentebouillon erbij en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.⁠
  5. Mix de soep en werk af met room en pompoenpitten. 

Ingredienten

 

  • 800 gram pompoenblokjes (mag ook uit de diepvries)⁠
  • 1 prei⁠
  • 1 ui
  • ⁠2 teentjes knoflook⁠
  • 1,5 l groentebouillon⁠
  • olijfolie⁠
  • zwarte peper ⁠
  • zout⁠
  • nootmuskaat⁠
  • room (optioneel)⁠
  • pompoenpitten (optioneel)⁠

Bereiding

 

  1. Snij de (ongeschilde) pompoen, de prei, de ui en de knoflook in grove stukken. Verwijder wel de pitten van de pompoen met een lepel.⁠
  2. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de prei, ui en knoflook tot ze glazig zien.⁠
  3. Voeg nu de pompoenblokjes toe en stoof nog 5 minuten.⁠
  4. Doe de groentebouillon erbij en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.⁠
  5. Mix de soep en werk af met room en pompoenpitten.