Burrito bowl

Ingredienten
4 personen

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 300 g (veggie) gehakt
  • taco kruiden
  • 150 g maïs
  • 2 avocado’s
  • 1 komkommer
  • 20 kerstomaatjes
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 40 g (magere) gemalen kaas
  • 200 g rode of zwarte bonen
  • 140g tomatenconcentraat
  • Olijfolie

 

Bereiding

 

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snipper de ui en pers de knoflook. Bak ze glazig.
  3. Doe er dan het gehakt bij en bak rul.
  4. Voeg er vervolgens het tomatenconcentraat en taco kruiden aan toe en laat 3 minuten mee bakken.
  5. Doe er nu nog de bonen bij en laat nog 2 minuten sudderen.
  6. Je kan nu de rijst bij het gehaktmengsel doen of ervoor kiezen om dit afzonderlijk te serveren.
  7. Snij de komkommer en de avocado in stukjes, de kerstomaatjes in vier.
  8. Werk de burrito bowl af met de gesneden groenten en de maïs.

Ingredienten

 

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 300 g (veggie) gehakt
  • taco kruiden
  • 150 g maïs
  • 2 avocado’s
  • 1 komkommer
  • 20 kerstomaatjes
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 40 g (magere) gemalen kaas
  • 200 g rode of zwarte bonen
  • 140g tomatenconcentraat
  • Olijfolie

Bereiding

 

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snipper de ui en pers de knoflook. Bak ze glazig.
  3. Doe er dan het gehakt bij en bak rul.
  4. Voeg er vervolgens het tomatenconcentraat en taco kruiden aan toe en laat 3 minuten mee bakken.
  5. Doe er nu nog de bonen bij en laat nog 2 minuten sudderen.
  6. Je kan nu de rijst bij het gehaktmengsel doen of ervoor kiezen om dit afzonderlijk te serveren.
  7. Snij de komkommer en de avocado in stukjes, de kerstomaatjes in vier.
  8. Werk de burrito bowl af met de gesneden groenten en de maïs.