Buddha bowl

Ingredienten
1 persoon

  • 60 gram zilvervliesrijst
  • 10 kerstomaten
  • 1 handvol (jonge) spinazie
  • 1 wortel
  • ½ avocado
  • 100 gram tofu
  • ½ el sesamzaad
  • 1 el tahini
  • 1 el sojasaus
  • 1 cm gember (geraspt)
  • 1 tl limoensap

 

Bereiding

 

  1. Kook de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Meng in een kommetje de tahini, de sojasaus, de geraspte gember en het limoensap.
  3. Snijd de tofu in blokjes en doe ze bij de marinade. Laat de marinade 15 minuten intrekken.
  4. Halveer de kerstomaatjes, maak slierten van de wortels, snijd de avocado in plakjes en de spinazie in reepjes.
  5. Verhit een pan en voeg de gemarineerde tofublokjes toe. Bak de blokjes tot ze aan alle zijden goudbruin zijn.
  6. Schik alle ingrediënten in een kommetje en werk af met de sesamzaadjes.

Ingredienten

 

  • 60 gram zilvervliesrijst
  • 10 kerstomaten
  • 1 handvol (jonge) spinazie
  • 1 wortel
  • ½ avocado
  • 100 gram tofu
  • ½ el sesamzaad
  • 1 el tahini
  • 1 el sojasaus
  • 1 cm gember (geraspt)
  • 1 tl limoensap

Bereiding

 

  1. Kook de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Meng in een kommetje de tahini, de sojasaus, de geraspte gember en het limoensap.
  3. Snijd de tofu in blokjes en doe ze bij de marinade. Laat de marinade 15 minuten intrekken.
  4. Halveer de kerstomaatjes, maak slierten van de wortels, snijd de avocado in plakjes en de spinazie in reepjes.
  5. Verhit een pan en voeg de gemarineerde tofublokjes toe. Bak de blokjes tot ze aan alle zijden goudbruin zijn.
  6. Schik alle ingrediënten in een kommetje en werk af met de sesamzaadjes.