Quiche met pompoen

Ingredienten
4 personen

  • 400 gram pompoen (in blokjes of schijfjes)
  • 100 gram spinazie
  • 150 gram geraspte wortelen
  • 1 rode ui (in halve maantjes)
  • 200 gram fetakaas
  • 4 eieren
  • 200 ml light room
  • 1 rol bladerdeeg of kruimeldeeg
  • oregano
  • tijm
  • peper
  • zout
  • olijfolie

 

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de pompoen in blokjes of schijfjes en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
  3. Leg het deeg in de taartvorm en prik er met een vork gaatjes in.
  4. Fruit de geraspte wortel in olijfolie. Hou dit apart op een bordje en laat de spinazie in dezelfde pan slinken.
  5. Klop de eieren los samen met de room, oregano, tijm, peper en zout.
  6. Verdeel de wortelen, spinazie en pompoen over de taartbodem. Leg er vervolgens de rode ui op en brokkel de feta erover.
  7.  Bak de quiche 30 minuten.

Ingredienten

 

  • 400 gram pompoen (in blokjes of schijfjes)
  • 100 gram spinazie
  • 150 gram geraspte wortelen
  • 1 rode ui (in halve maantjes)
  • 200 gram fetakaas
  • 4 eieren
  • 200 ml light room
  • 1 rol bladerdeeg of kruimeldeeg
  • oregano
  • tijm
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de pompoen in blokjes of schijfjes en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
  3. Leg het deeg in de taartvorm en prik er met een vork gaatjes in.
  4. Fruit de geraspte wortel in olijfolie. Hou dit apart op een bordje en laat de spinazie in dezelfde pan slinken.
  5. Klop de eieren los samen met de room, oregano, tijm, peper en zout.
  6. Verdeel de wortelen, spinazie en pompoen over de taartbodem. Leg er vervolgens de rode ui op en brokkel de feta erover.
  7.  Bak de quiche 30 minuten.