Kip in pestosaus

Ingredienten
2 personen

  • 2 kipfilets
  • 100 gram kerstomaten
  • 200 ml magere room
  • 30 gram verse basilicum
  • 40 gram (geraspte) parmezaanse kaas
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Peper & zout
  • Kippenkruiden

 

Bereiding

 

  1. Doe de parmezaanse kaas, de pijnboompitten, het teentje knoflook en de basilicum in de blender en mix. Voeg er beetje bij beetje olijfolie aan toe, totdat je een gladde pesto krijgt. Kruid af met peper en zout.
  2. Kruid de kipfilet met kippenkruiden.
  3. Verhit olijfolie in een pan en bak de kipfilets gaar. Haal ze uit de pan en snijd ze in sneetjes.
  4. Halveer de kerstomaten en bak ze 2 minuten aan in de pan van de kip.
  5. Voeg er nu de room en 3 lepels pesto aan toe. Meng goed en laat even sudderen.
  6. Leg tot slot de stukjes kip in de saus en werk af met wat verse basilicum.
  7. Je kan dit gerecht serveren met krielaardappeltjes uit de oven of volkorenpasta.

Ingredienten

 

  • 2 kipfilets
  • 100 gram kerstomaten
  • 200 ml magere room
  • 30 gram verse basilicum
  • 40 gram (geraspte) parmezaanse kaas
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Peper & zout
  • Kippenkruiden

Bereiding

 

  1. Doe de parmezaanse kaas, de pijnboompitten, het teentje knoflook en de basilicum in de blender en mix. Voeg er beetje bij beetje olijfolie aan toe, totdat je een gladde pesto krijgt. Kruid af met peper en zout.
  2. Kruid de kipfilet met kippenkruiden.
  3. Verhit olijfolie in een pan en bak de kipfilets gaar. Haal ze uit de pan en snijd ze in sneetjes.
  4. Halveer de kerstomaten en bak ze 2 minuten aan in de pan van de kip.
  5. Voeg er nu de room en 3 lepels pesto aan toe. Meng goed en laat even sudderen.
  6. Leg tot slot de stukjes kip in de saus en werk af met wat verse basilicum.
  7. Je kan dit gerecht serveren met krielaardappeltjes uit de oven of volkorenpasta.