Groentenslierten met tomaten-linzensaus

Ingredienten
4 personen

  • 2 courgettes
  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1,5 el oregano
  • 800 g tomatenblokjes
  • 280 g tomatenpuree
  • 400 g linzen
  • Olijfolie
  • Geraspte kaas (optioneel)

 

Bereiding

 

  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit olijfolie in een kookpot. Stoof de ui en knoflook dan enkele minuten op een laag vuur.
  2. Voeg er de verschillende kruiden bij en laat nog even meestoven.
  3. Voeg er nu de tomatenblokjes, tomatenpuree en een half glas water aan toe. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Laat de saus een 5-tal minuten sudderen doe er dan de linzen bij. Laat vervolgens nog 10 minuten verder sudderen.
  5. Snijd de courgette en wortelen in sliertjes met behulp van een spiraalsnijder. Leg de slierten in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Zet ze nu 20 min. in de oven op 180°C.

Ingredienten

 

  • 2 courgettes
  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1,5 el oregano
  • 800 g tomatenblokjes
  • 280 g tomatenpuree
  • 400 g linzen
  • Olijfolie
  • Geraspte kaas (optioneel)

Bereiding

 

  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit olijfolie in een kookpot. Stoof de ui en knoflook dan enkele minuten op een laag vuur.
  2. Voeg er de verschillende kruiden bij en laat nog even meestoven.
  3. Voeg er nu de tomatenblokjes, tomatenpuree en een half glas water aan toe. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Laat de saus een 5-tal minuten sudderen doe er dan de linzen bij. Laat vervolgens nog 10 minuten verder sudderen.
  5. Snijd de courgette en wortelen in sliertjes met behulp van een spiraalsnijder. Leg de slierten in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Zet ze nu 20 min. in de oven op 180°C.