Gevulde pastaschelpen met spinazie en walnoten

Ingredienten
2 personen

  • 150 gram (volkoren) pastaschelpen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram spinazie
  • 1 ei
  • 100 gram ricotta
  • 100 gram gehakte walnoten
  • 500 ml passata
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

 

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Kook de pastaschelpen zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui en de knoflook aan tot ze glazig zijn.
  4. Voeg er nu de spinazie bij en kruid met peper en zout. Wanneer  de spinazie geslonken is, laat je deze afkoelen.
  5. Meng in een kom de eieren, de ricotta, de walnoten en het afgekoelde spinaziemengsel en kruid met peper en zout.
  6. Vul de pastaschelpen met het spinazie-ricottamengsel en leg ze in een ovenschaal.
  7. Overgiet de schelpen met de passata en bestrooi met parmezaan.
  8.  Plaats de pastaschelpen voor 30 à 40 minuten in de oven.

Ingredienten

 

  • 150 gram (volkoren) pastaschelpen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram spinazie
  • 1 ei
  • 100 gram ricotta
  • 100 gram gehakte walnoten
  • 500 ml passata
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Kook de pastaschelpen zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui en de knoflook aan tot ze glazig zijn.
  4. Voeg er nu de spinazie bij en kruid met peper en zout. Wanneer  de spinazie geslonken is, laat je deze afkoelen.
  5. Meng in een kom de eieren, de ricotta, de walnoten en het afgekoelde spinaziemengsel en kruid met peper en zout.
  6. Vul de pastaschelpen met het spinazie-ricottamengsel en leg ze in een ovenschaal.
  7. Overgiet de schelpen met de passata en bestrooi met parmezaan.
  8.  Plaats de pastaschelpen voor 30 à 40 minuten in de oven.