Courgettetaart

Ingredienten
4 personen

  • olijfolie
  •  1 ui
  •  2 lente-uitjes
  •  2 courgettes
  •  100 g spinazie
  •  8 eieren
  •  200g ricotta
  •  1 zoete aardappel
  •  parmezaanse kaas of pecorino

 

Bereiding

 

  1. Verwarm je oven voor op 180°C.
  2. Snij de ui en lente-ui in stukjes en de courgette en zoete aardappel in schijfjes.
  3. Stoof de ui aan in olijfolie. Voeg de spinazie toe en kruid naar eigen smaak met peper en zout.
  4. Klop de eieren los in een kom, samen met de ricotta. Voeg er dan de gesneden lente-uitjes aan toe.
  5. Neem een ovenschaal en bekleed deze met bakpapier of vet ze in.
  6. Bouw nu de taart op in de ovenschaal. Begin met een laagje courgettes, gevolgd door het eiermengsel. Doe dit tot dat de courgette en het eiermengsel op zijn. Eindig met een laagje spinazie en tot slot de zoete aardappelschijfjes.
  7. Strooi er tenslotte nog de kaas over.
  8. Plaats de taart nu voor ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Ingredienten

 

  • olijfolie
  •  1 ui
  •  2 lente-uitjes
  •  2 courgettes
  •  100 g spinazie
  •  8 eieren
  •  200g ricotta
  •  1 zoete aardappel
  •  parmezaanse kaas of pecorino

Bereiding

 

  1. Verwarm je oven voor op 180°C.
  2. Snij de ui en lente-ui in stukjes en de courgette en zoete aardappel in schijfjes.
  3. Stoof de ui aan in olijfolie. Voeg de spinazie toe en kruid naar eigen smaak met peper en zout.
  4. Klop de eieren los in een kom, samen met de ricotta. Voeg er dan de gesneden lente-uitjes aan toe.
  5. Neem een ovenschaal en bekleed deze met bakpapier of vet ze in.
  6. Bouw nu de taart op in de ovenschaal. Begin met een laagje courgettes, gevolgd door het eiermengsel. Doe dit tot dat de courgette en het eiermengsel op zijn. Eindig met een laagje spinazie en tot slot de zoete aardappelschijfjes.
  7. Strooi er tenslotte nog de kaas over.
  8. Plaats de taart nu voor ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven.