Bloemkool tikka masala

Ingredienten
4 personen

  • olijfolie
  • 120 gram zilvervliesrijst
  • stukje gember (+/- 4cm)
  • 4 teentjes look
  • 2 uien
  • 4 wortelen
  • 1 bloemkool
  • 200g groene boontjes
  • 150 gram kikkererwten
  • 250 ml magere Griekse yoghurt
  • 1 kg tomatenblokjes
  • citroensap
  • chili-vlokken
  • kruiden: komijn, kurkuma, koriander

 

Bereiding

 

  1. Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot.
  3. Voeg nu de gember, look en ui toe. Stoof voor 2 minuten, tot de ui glazig wordt.
  4. Voeg vervolgens de kruiden en alle groenten toe (tomatenblokjes, yoghurt, boontjes, wortelen, bloemkool en kikkererwten).
  5. Kruid af met peper, zout, citroensap en chili-vlokken.
  6. Laat alles 15 minuten sudderen, totdat de bloemkool gaar is.
  7. Serveer dit samen met de rijst.

Ingredienten

 

  • olijfolie
  • 120 gram zilvervliesrijst
  • stukje gember (+/- 4cm)
  • 4 teentjes look
  • 2 uien
  • 4 wortelen
  • 1 bloemkool
  • 200g groene boontjes
  • 150 gram kikkererwten
  • 250 ml magere Griekse yoghurt
  • 1 kg tomatenblokjes
  • citroensap
  • chili-vlokken
  • kruiden: komijn, kurkuma, koriander

Bereiding

 

  1. Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot.
  3. Voeg nu de gember, look en ui toe. Stoof voor 2 minuten, tot de ui glazig wordt.
  4. Voeg vervolgens de kruiden en alle groenten toe (tomatenblokjes, yoghurt, boontjes, wortelen, bloemkool en kikkererwten).
  5. Kruid af met peper, zout, citroensap en chili-vlokken.
  6. Laat alles 15 minuten sudderen, totdat de bloemkool gaar is.
  7. Serveer dit samen met de rijst.